collage of a safety razor
badkamer,  summerproof,  tips

TIPS TO GET READY FOR THE SUMMER (van surfers tot strandgangers en van meisjes tot jongens)

We gaan ons klaarmaken voor de zomer, want sinds een paar dagen komt de zon al eens piepen en fluiten de vogels. Maar, voor we ons klaarmaken, staan we even stil bij hoe en wat. Hoe zorgen we dat summerproof ready zijn en vooral met welke producten.

zonnecrème

Iets waar ik vroeger ook niet bij stil stond, is zonnecrème. Zonnecrème beschermt jouw huid tegen de uv-stralen van de zon. Helaas tast het wel het leven in de zee aan. De mooie koraalriffen worden kapot gemaakt door de opgeloste zonnecrème. Daarom verboden een paar stranden in Hawaï al het gebruik van niet-biologisch oplosbare zonnecrème.

Voor wie graag dobbert in het water tot surfers. Iedereen die graag in het water zit, kan met deze tip een kleine grote daad verrichten. Veel watersporters zijn er al mee bezig, maar veel beseffen ook niet wat de zonnecrème doet. Wil je blijven genieten van de zee en de oceaan? Dan mogen we ze niet langer kapotmaken.

Jouw steentje is heel simpel: koop milieuvriendelijke zonnecrème. Je hoeft de zonnecrème die je nu hebt niet weg te gooien, maar als je nog eens zonnecrème koopt, denk dan aan mijn blog 😉

Welke zijn dat dan? Ik zocht er een aantal voor jou op:

 – Biotherm: water lover sun milk

surfmud natural zinc (voor de watersporters)

– Lancaster sun sensitive delicate comforting

– avène zonder parfum

– A-derma protect

– Lovea bio sunspray

TO DO

beloof je dat je volgende zonnecrème een van bovenstaande wordt?

Scheermes

Tadaaa old school and back to the roots. Ik hoor je al denken ‘auwtch ziet er pijnlijk uit’. Dat dacht ik ook, maar voor het milieu vond ik dit het proberen waard. Waarom is deze nu veel duurzamer? Je hoeft het handvat en de kop nooit weg te gooien, het gaat eigenlijk altijd mee. Eens je zo’n scheermes hebt hoef je voor de rest van je leven geen meer te kopen.

Wat je wel hoeft te doen zijn de ‘razor blades’ af en toe eens te vervangen. Zo blijven de mesjes scherp. Je vervangt het net zoals bij een ander scheermes, maar hier zit geen plastic rond die je met het kopje weggooit. Deze razor blades vind je vaak in een barbier.

Quanta costa?

40 euro voor de rest van je leven

Reken maar eens hoeveel scheermesjes je jaarlijks koopt en hoeveel je hiermee uitspaart. Het zal een heleboel zijn!

Mijn persoonlijke ervaring: super goed, overal waar ik me scheer voelt het zelfs gladder aan dan met en gewoon scheermes. Voor ik dit scheermes kocht, informeerde ik me via internet. Vele sites vermeldden dat je in het begin moet oppassen omdat je je sneller kan snijden. Dit is totaal geen nadeel, want ik heb me zelfs als minder gesneden dan met een ander scheermes. Niet mee inzitten dus!

Plus ik vind het veel mooier ogen dan de plastieken scheermesjes.

scheerzeep

Nu we toch bezig zijn met het scheermes, kan ik overgaan tot de scheerschuim. Je hoort me waarschijnlijk al afkomen: niet goed voor het milieu. Eerlijk gezegd, gebruik ik ook nog steeds zo’n scheerschuim. Ik ben ook maar gewoon een mens en tuurlijk zijn er nog steeds zaken die ik ook beter kan doen.

Maar tada er bestaat een beter alternatief. Een scheerkwast en scheerzeep. Een scheerkwast ziet er zo uit:

scheerkwasten

En scheerzeep zo:

scheerzeep en scheerkwast

Scheerzeep gaat veeeel langer mee dan scheergel in zo’n bus. Ik zocht een aantal merken op.

Zelf weet ik niet veel winkels waar je dit materiaal vindt. In l’occitane kun je wel eentje vinden, maar deze winkels liggen niet altijd naast de deur. In een barbier zul je deze ook vinden, voor de mannen onder ons. (natuurlijk kun je ze wel bestellen op het internet, maar ik ben meer voor producten zelf te gaan halen in een winkel)

Waar koop je het? Voor zover ik weet kan je voor alles omtrent scheren terecht in de volgende winkels. De Messenwinkel in Antwerpen. In Brugge heb je Old Fashioned. Ook in BlaBloom vind je scheermessen én zeep terug.

Gebruik jij dit al of weet je waar we dit kunnen vinden? Laat het mij gerust weten hieronder’. Je mag me natuurlijk ook altijd contacteren via mijn social media.

Volg mij op Instagram, Facebook en Youtube om op de hoogte te blijven. Klik op de icoontjes hieronder of helemaal bovenaan rechts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

like & follow my blog