folder van gebroed kunstenfestival cc de steiger
tips

HELDEN VAN EEN ZERO WASTER

Na mijn laatste blog, mogen we ons zeker niet laten ontmoedigen. Niet alles is slecht, er zijn ook heel veel goede voorbeelden. Ik geef je graag een aantal mensen en winkels mee naar wie ik opkijk. Oh en er zitten een aantal foto’s van jullie inzendingen tussen ook!

Wie zijn nu mijn helden?

Smir store

Deze duurzame lifestyle winkel in Amersfoort (Nederland) bestaat nog niet zolang, maar inspireert mij super hard. Ik volg ze op Instagram en elke keer ontdek ik zaken die ook ik nog beter kan doen. Ze hebben allerlei producten, maar geven ook workshops en lezingen. Was deze winkel maar dichter bij huis, dan ging je mij er vaak zien.

Kijk zeker ook eens op hun insta en laat je inspireren.

Zonder meer

Gelukkig is er dichter bij mij thuis, in Kortrijk, een winkel die ook heel hard zijn best doet én daarin slaagt. Zonder Meer, een winkel waar ik al veel over gepraat heb in mijn blogs. Hier vind je vooral voeding, maar ook producten. Workshops kan je hier ook doen, hou zeker hun agenda eens in de gaten op hun social media. Ik hoop dat er nog méér zero waste winkels komen in België.

foto van zonder meer

Green Evelien

WAW. Deze blog dateert al van 2016 maar wat dit gezin gedaan heeft of nog steeds doet, is onvoorstelbaar. Met 5 personen hebben ze 1 bokaal afval per jaar!!! Dit is 550 gram voor een heel gezin. Ongelofelijk. Ik kan het nog steeds niet geloven. En dat in 2016? Toen er nog veel minder zero waste tips en winkels waren. Als zij dit kunnen, dan kunnen wij toch ook iets doen, ook al is het maar klein. #kleinegrotedaden

Lees zeker eens haar blog.

Jiggy open air

Scouts jfk deed dit jaar zijn best om hun jaarlijks muziekfestival groener te maken. Ze lieten herbruikbare bekers bedrukken met hun logo erop. Goed bezig! Deze bekers kunnen ze nu jarenlang gebruiken en zo is er achteraf geen plastic afval om op te ruimen. Ook Non Stop van de ksa uit Wevelgem gebruikte dit jaar herbruikbare bekers in samenwerking met de gemeente. Misschien een ideetje voor andere jeugdbewegingen?

Cultuurfestival gebroed

Onlangs ging ik naar ‘gebroed’ het cultuurfestival van cc De Steiger in Menen. Bij de ingang lagen deze folders:

folder van gebroed kunstenfestival cc de steiger

Dit is een moderne en duurzame manier van folders maken. Het is een foldertje met zaadjes erin die je achteraf kan planten! Voor wie dit ooit ook eens tegenkomt, zal ik je vertellen hoe je het plant.

Je neemt een potje, doet er goed wat potgrond in. Je maakt het kaartje nat legt het zo uitgespreid mogelijk over de potgrond. Dan doe je er nog een dun laagje potgrond bovenop. Zet je potje ergens waar het veel zonlicht kan vangen en hou de aarde vochtig genoeg.

Het zero waste project

Een zero waste lifestyle blog uit Nederland die ondertussen een boek heeft uitgebracht. Dit boek is zéker de moeite, je kan het kopen in Zonder Meer. Het is een van de grootste allround blogs over zero waste leven.

LAST BUT NOT LEAST: jullie, mijn lieve lezers

Ik deed een oproep naar mijn lezers toe via mijn Instagram account om foto’s in te sturen van hoe jullie een kleine grote daad verrichten. Ik vond het super tof om foto’s van jullie te krijgen. Bedankt! De resultaten kan je hieronder zien.

En niet te vergeten…

Pyckles, waar ik werk als jobstudent. Hier doen we ons best om zoveel mogelijk plastic verpakkingen te vervangen door kartonnen/papieren alternatieven. En wie ter plaatse een gerecht eet zoals vol-au-vent krijgt dit niet in plastic geserveerd, maar in echte borden!

Conclusie: als deze mensen en organisaties het kunnen, kunnen nog veel meer mensen het ook.

Heb je nog een foto? Stuur ze zeker door, ik zet ze er graag nog bij!

One Comment

  • Anoniem

    Je blog net ontdekt via het gemeenteblaadje, supercool, ik zoek al superlang naar mensen die ook denken zoals mij ^.^

    Het is leuk om te zien dat je niet alleen bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

like & follow my blog