omslagfoto kleine grote daden blog 3
badkamer,  summerproof,  tips

TIPS: MINDER PLASTIC IN DE BADKAMER

De badkamer is een plaats waar we heel veel zaken milieuvriendelijker kunnen maken. Lees er hieronder meer over.

Bamboe wattenschijfjes

Iedereen (vooral meisjes denk ik) gebruikt wel eens een katoenen wattenschijfje. Vooral om make-up af te doen. En dat is elke dag 1 of meerdere padjes in de vuilbak. Alternatief:

Dit zijn bamboeschijfes. Hoe gebruik je het? Net zoals een ander wattenschijfje. Het enige verschil is dat je het in de wasmand smijt als het vuil is. En daarna weer opnieuw gebruikt. Afval? Dat is hier niet van toepassing.

Waar koop je het en hoeveel kost het?Ik heb de mijne gekocht in de luierhoek in Kortrijk, er zaten er 12 in een pakje en ik betaalde 8,5 euro. Véél goedkoper dan telkens opnieuw die wegwerp padjes te moeten kopen. Oh je krijgt soms ook een kaartje met een handgeschreven dank je wel! Leuk toch?

Ik heb ze nog allemaal en ze zijn nog van super kwaliteit. (Ik heb ze al 2 jaar)

Houten oorstokjes en tandenborstel

Zie hier mijn collectie:

Hoe minder plastic hoe beter, daar gaan we voor! Ik heb de mijne van the bamboo brush society.

Prijs? Misschien een beetje hoger dan de plastieken versies. Maar, tbbs gaat voor properdere oceanen wat ik een mooi initiatief vind. Steunen maar!

Waar koop je het? In Lier kan je hem kopen in Druantia. In Nederland heb je Next Brush. Hier kan je ook online bestellen.

Zeep zeep zeep <3

In een vorige blog vermelde ik al dat ik hier grote fan ben. Vervang zoveel mogelijk flessen door blokjes zeep! If only you could smell this picture.

Tip als je een blokje zeep koopt: de meest natuurlijke zijn deze met een bruinachtige kleur. Die zijn dan ook beter voor je huid dan de felgekleurde.

Deo

Jep, die spuitdeo’s zijn zooo slecht. Zowel voor jezelf als voor het milieu. Vaak zit er aluminium in. En de spuitbus zorgt voor ademhalingsproblemen, astma…. Je gebruikt beter een roldeo. Maar nog beter is: een deoblokje

Een wat? Deodorant in een blokje. Het ziet er zo uit:

Hoe gebruik je het? Hou het topje onder lauw water en breng een dun laagje aan.

Werkt het? Ik ben er tevreden over, het houdt het zweten tegen, dus hoef je de geur niet te maskeren. Veel beter. Nog een voordeel: het neemt veel minder plaats in voor als je op reis gaat bijvoorbeeld. Daarbij, moet je het ook niet afgeven aan de douane als je het vliegtuig neemt (wat ook slecht is, maar ja daar gaat het hier nu niet over). Ik steek het in zo’n zakje zoals je ziet op de foto.

Waar koop je het? Ik heb de mijne van ‘zonder meer’ in Kortrijk. Merk: Lamazuna. Over deze winkel volgt binnen enkele weken nog een vlog. Maar ook in Kudzu in Brugge kan je ze halen.

Kuisproducten

Voor wie af en toe eens de badkamer kuist, ga voor minder agressieve producten. Want dat water met producten komt in de riolen en zo komt het bij de visjes terecht. Ecover is een bekend product dat bijna overal te vinden is.

Waar koop je het? In bijna alle supermarkten vind je deze terug.

Safety razor

Hier ben ik een grote fan van. Een scheermes waarvan je niets hoeft weg te werpen, zelfs niet de kop. En daarbij vind ik deze veel mooier dan de plastieken versies. In mijn volgende blog schrijf ik hier veel uitgebreider over.

Mijn ervaring hiermee: véél goedkoper en gladdere benen! Benieuwd? Blijf op de hoogte van mijn volgende blogs. Want daarin geef ik veel meer informatie over dit mesje, zodat je goed geïnformeerd bent. Voor de jongens onder ons, je kan er zeker je baard mee scheren, het is een unisex scheermes.

Nu is het jouw beurt

Waren dit tips die je makkelijk kan toepassen denk je? Doe het dan zeker, want ons gedrag bepaalt wat de fabrieken maken. Hoe minder we kopen, hoe minder plastic geproduceerd wordt.

Ps: neem een foto van een kleine groot daad die jij al doet en plaats deze met de hashtag #kleinegrotedaden op instagram. Zo krijg je een plaatsje op mijn account! Want elke kleine held maakt een groot verschil.

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

like & follow my blog